Eric & Jerom

Even voorstellen

Eric Bles – 3e jaars HBO WTB stagiaire

Mijn naam is Eric Bles en ik ben een derdejaars werktuigbouwkunde student aan de Avans Hogeschool in Breda. Ik ben op het moment van schrijven 19 jaar en woon in Gorinchem, Zuid-Holland. Ik ben een enthousiast Formule 1 volger en zit bij een studenten team van Avans genaamd Team Advantix. Bij dat studententeam maak ik met een groep Avans studenten een raceauto voor de Formula Student competitie. Ik vind energietechniek een hele leuke kant van de werktuigbouwkunde en ik vind lucht- en vloeistofstromen heel interessant om mee bezig te zijn. Deze twee dingen kan ik hier combineren dus heb ik bij HoCoSto gesolliciteerd en loop ik nu hier stage. In de afgelopen twee weken heb ik al heel veel geleerd, maar ik denk dat ik nog maar het topje van de ijsberg heb gezien. Ik heb me al heel veel verdiept in de opslag en de diffusers, maar ook de software kant van het verhaal is leuk om te zien. Mijn stageopdracht is om de diffusers, de pomp- en zuigleidingen in de opslag, te standaardiseren en optimaliseren. Hierbij moet er met heel veel verschillende dingen en mensen rekening gehouden worden, dus dat is een leuke uitdaging. Wat mij direct heel erg aansprak was hoe er met ideeën wordt omgegaan. Omdat dit een jong bedrijf is met relatief weinig medewerkers zijn er genoeg ideeën en zijn er hele korte lijntjes dus worden veel van die ideeën ook snel opgepakt en serieus overwogen. Als eerste wil ik deze stage en opleiding succesvol afronden, maar ik wil dat ook met plezier doen. Mijn ambities na het afstuderen zijn om in de racerij te gaan werken. Ik zou dan het liefst of als aerodynamicus of als strateeg werken, maar als dat niet lukt vind ik de energietechniek ook een hele leuke industrie.

Jerom Bastiaansen – 3e jaar HBO Chemische Technologie stagiaire

Ik ben ben Jerom Bastiaansen, ik studeer Chemische Technologie bij Avans Hogeschool in Breda, en ik ben twee weken begonnen met mijn stage bij HoCoSto! Ik heb het bedrijf ontdekt toen een kennis mij de techniek die ze er gebruiken uitlegde, en ik vond het gelijk interessant. Het is namelijk een ontzettend slimme en elegante manier om energie voor lange tijd op te slaan. Tot nu toe heb ik vooral kennis gemaakt met het bedrijf en de techniek erachter, en heb ik de stageopdracht goed uitgewerkt: hier kan ik later hopelijk iets over delen… 🙂

Ik merk dat HoCoSto een hele vrije werkcultuur heeft waar samenwerking centraal staat. Iedereen heeft een eigen expertise, maar niemand vind het erg om een dagje aan iets heel anders te werken, of mee te denken over een probleem van een collega.

Ook werken of stagelopen bij HoCoSto? Ga naar de vacatures

ericjerom

Eric & Jerom
Stagiaires