Linthorst en HoCoSto samen verder in innovatie en energietransitie

Het Zundertse familiebedrijf HoCoSto maakt binnenkort een vliegende doorstart samen met het Apeldoornse Linthorst Techniek. De drijvende kracht achter HoCoSto is de familie Geerts, zij ontwikkelden vijf jaar geleden een unieke gepatenteerde thermische buffertechniek die voor enorme impact op de energietransitie zorgt. Nu de krachten van beide familiebedrijven worden gebundeld ontstaat een bijzondere samenwerking waarbij een gasloos Nederland nog sneller dichterbij komt.

 

Haalbaar en betaalbaar

“Toen we vorig jaar in gesprek gingen met de familie Geerts (de grondleggers van HoCoSto), was het gelijk duidelijk dat we een gedeelde kijk hebben op de energietransitie.” zegt Gijs Linthorst, directeur van Linthorst Techniek. “We herkennen veel van onszelf in HoCoSto, waar ze net als wij buiten de gebaande paden zoeken naar duurzame oplossingen, maar wel met een realistische benadering. Haalbaarheid en betaalbaarheid staan voorop.”

 

Samenwerking

Siebe Geerts (directeur HoCoSto): “Linthorst kan ons helpen met de verdere groei van het bedrijf. Als meerderheidsaandeelhouder zorgt Linthorst voor langjarige financiële stabiliteit. Voor een snelgroeiend bedrijf als HoCoSto geeft dit rust en vertrouwen voor onze medewerkers, partners en opdrachtgevers”.

 

Linthorst ontwikkelt al jaren gepatenteerde collectieve warmtepomptechniek met de hoogste rendementen in de markt en heeft veel ervaring met smart grid aansturing van energiesystemen. Naast de gedeelde missie en cultuur kunnen de bedrijven elkaar dus ook inhoudelijk goed aanvullen om wijken en panden met een uniek energieontwerp aardgasvrij te maken.

 

————–

HoCoSto is een familiebedrijf uit Zundert met 25 medewerkers waarvan de familie Geerts de innovatieve kartrekkers zijn.  Zij ontwikkelde een thermische energie opslag, met daaromheen een kleinschalig collectief warmte systeem. Deze thermische energie opslag bleek al gauw zo uniek dat het Europees gepatenteerd werd. De huidige energietransitie staat te springen om oplossingen waarbij het gasloos maken van hele wijken of gebouwen eenvoudig realiseerbaar is. Voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. De familie Geerts is hier slim op ingesprongen door een oplossing te ontwikkelen die de energieopslag bij dergelijke projecten duurzaam en vooruitstrevend maakt. Als kers op de taart heeft HoCoSto ook alle expertise in huis om een bijbehorend warmtenet met energieopwekking te faciliteren.

 

Linthorst Techniek is een Nederlands familiebedrijf met een hoofdvestiging in Apeldoorn (omzet eur 80mln). Al sinds 1978 helpen zij hun opdrachtgevers met duurzame, technische oplossingen. Met 500 collega’s werken zij dagelijks aan het versnellen van de energietransitie. Linthorst heeft een eigen, hoogwaardige R&D afdeling waar zij in eigen beheer toonaangevende producten ontwikkelen en produceren. Zo behoren de door Linthorst gepatenteerde collectieve warmtepomptechniek tot de beste van de wereld. Linthorst staat voor een nauwe samenwerking met haar opdrachtgevers, bouwpartners en relaties en is niet alleen totaalinstallateur maar is middels zusterbedrijf Wij Maken Energie ook als full service energieleverancier betrokken bij veel projecten. Hierbij staan zij bekend als integraal partner; van schets tot realisatie en exploitatie; alle expertise is in huis. Naast dit zusterbedrijf heeft ook het Limburgse Tecco Group zich sinds april 2022 bij Linthorst aangesloten. Ook zij opereren nog onder hun eigen vlag en zijn actief als succesvol installateur binnen Nederland.